Dreptul la viata privata si de familie. Jurisprudenta C.E.D.O., 2013
Code:978-606-678-042-1
|
Rating:
Descriere
Autori: Radu Chirita, Ioana Seuche, Roxana Maris, Otilia Bordea, Bianca Pantea, Romina Florina David, Alina Gaje, Mircea Farcau
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 23 Aprilie 2013
Format: Carte brosata
Seria consacrata jurisprudentei C.E.D.O. continua cu prezentarea deciziilor privitoare la viata privata si de familie. Acest domeniu acopera o multitudine de situatii, extrem de diferite intre ele, de la dreptul la protectia datelor cu caracter personal catre dreptul de a nu ti se tulbura folosinta domiciliului. Jurisprudenta Curtii in materie este extrem de bogata din punct de vedere cantitativ, dar si calitativ, de aceea, am incercat sa selectam cele mai importante decizii si hotarari pronuntate in ultimii cinci ani de catre instanta europeana.
Pentru a oferi persoanelor interesate informatii utile si rapide, hotararile prezentate au fost clasificate dupa domeniul de incidenta, insistandu-se pe aspectele cele mai relevante ale hotararilor si deciziilor Curtii de la Strasbourg.
Dreptul la viata privata si de familie. Jurisprudenta C.E.D.O., 2013
Numele Autorului/lor:
Radu Chirita, Ioana Seuche, Roxana Maris, Otilia Bordea, Bianca Pantea, Romina Florina David, Alina Gaje, Mircea Farcau
Colectia din care face parte:
DREPTURILE OMULUI
Formatul cartii:
Carte tiparita
Coperta:
Brosata
Numar de pagini aproximativ:
288
Data aparitiei:
24 Aprilie 2013
Pret de vanzare cu amanuntul recomandat de producator:
29
Pretul nostru:
26.10
5by Admin 2013, 25 Apr 2013
Dreptul la viata privata si de familie. Jurisprudenta C.E.D.O., 2013
Aceasta carte este utila tuturor celor care considera ca jurisprudenta in aceasta materie poate fi punctul optim, practic de ajutor in teoria insotitoare in acest domeniu!
Medierea este modalitatea voluntară de soluţionare a conflictelor dintre două sau mai multe persoane, pe cale amiabilă, cu sprijinul unei terţe persoane neutre, calificate şi independente, printr-o activitate desfăşurată în conformitate cu prevederile legale în domeniu.
Procesul de mediere este acea etapă a procedurii de mediere în care mediatorul împreună cu părţile în dispută şi eventual asistenţii acestora lucrează împreună pentru a identifica problemele în dispută şi interesele părţilor în fiecare din aceste probleme şi pentru a găsi soluţiile cele mai bune la problemele în dispută, care să răspundă intereselor identificate.
Prin lucrarea de faţă, autorii abordează în integralitate o instituţie fundamentală a dreptului civil, Actul Juridic Civil din perspectiva Noului Cod civil al României, care cum bine ştim a intrat deja in vigoare din 2011.
Scopul lucrării este in primul rând de a veni în sprijinul acelora care se pregătesc pentru examenele de admitere/definitivare in profesia de avocat, magistrat ori alte profesii juridice.
Sub semnatura bine cunoscuta a profesului Corneliu Birsan, prezenta lucrare analizeaza detaliat regimul juridic al bunurilor in conformitate cu dispozitiile cuprinse in Cartea a III-a din Noul Cod civil, intrat in vigoare inca de la 1 octombrie 2011.
In succesiunea indicata de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: notiune si clasificare, delimitarea fata de drepturile de creanta, dobandirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietatii private si cel al proprietatii publice, modalitatile juridice si apararea dreptului de proprietate, superficia, uzufructul, uzul si abitatia, servitutile, posesia si publicitatea drepturilor reale.
Pentru a sublinia continuitatea, dar si pentru a sesiza mai usor elementele de noutate, prezentarea tuturor institutiilor este realizata prin compararea dispozitiilor anterioare cu cele ale noului cod, iar comentariile si opiniile autorului sunt insotite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate si la solutii din jurisprudenta nationala si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.