Medierea este modalitatea voluntară de soluţionare a conflictelor dintre două sau mai multe persoane, pe cale amiabilă, cu sprijinul unei terţe persoane neutre, calificate şi independente, printr-o activitate desfăşurată în conformitate cu prevederile legale în domeniu.
Procesul de mediere este acea etapă a procedurii de mediere în care mediatorul împreună cu părţile în dispută şi eventual asistenţii acestora lucrează împreună pentru a identifica problemele în dispută şi interesele părţilor în fiecare din aceste probleme şi pentru a găsi soluţiile cele mai bune la problemele în dispută, care să răspundă intereselor identificate.
Pret de vanzare cu amanuntul recomandat de producator:
15
5by Mediere, 30 Nov 2012
Legislatia Profesiei de MEDIATOR
Christopher Moore punctează un lucru important cu privire la conflictele de valori şi a modului în care trebuie construită agenda de probleme de rezolvat în cazul acestor conflicte: „În general conflictele sunt conflicte bazate pe interese şi conflicte bazate pe valori. Conflictele de valori sunt mai puţin potrivite pentru soluţionarea prin compromis sau integrare şi în consecinţă mediatorii trebuie să evite să descrie o dispută în termeni de diferenţe de valori, când este posibil.... Mediatorii trebuie să ajute părţile să formuleze subiectele de discutat în aşa fel încât acestea să permită un proces de rezolvare de probleme eficient”.
Sub semnatura bine cunoscuta a profesului Corneliu Birsan, prezenta lucrare analizeaza detaliat regimul juridic al bunurilor in conformitate cu dispozitiile cuprinse in Cartea a III-a din Noul Cod civil, intrat in vigoare inca de la 1 octombrie 2011.
In succesiunea indicata de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: notiune si clasificare, delimitarea fata de drepturile de creanta, dobandirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietatii private si cel al proprietatii publice, modalitatile juridice si apararea dreptului de proprietate, superficia, uzufructul, uzul si abitatia, servitutile, posesia si publicitatea drepturilor reale.
Pentru a sublinia continuitatea, dar si pentru a sesiza mai usor elementele de noutate, prezentarea tuturor institutiilor este realizata prin compararea dispozitiilor anterioare cu cele ale noului cod, iar comentariile si opiniile autorului sunt insotite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate si la solutii din jurisprudenta nationala si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Dintre toate textele cuprinse in Constitutie, cele care au cel mai mare impact in mentalul colectiv si se rasfrang cotidian asupra cetateanului si a Cetatii, sunt cele referitoare la raporturile intre Parlament, Guvern si Presedintele Romaniei.
De cunoasterea si aplicarea lor corecta depind functionalitatea si eficienta guvernarii. Tot acestea sunt cel mai des invocate, atunci cand in dezbateri publice se vorbeste despre excesul de putere al Presedintelui sau al Guvernului, ori despre slabiciunea si inactivitatea legislativa ale Parlamentului.
Sunt oare dispozitiile constitutionale responsabile pentru excesele de putere ale Guvernantului?
Raspunsul nu poate fi decat negativ. Constitutia consacra anumite modele de raporturi intre puterile statului. Depinde de modul in care Constitutia este inteleasa, interpretata si aplicata in litera si spiritul ei, pentru ca procesul de guvernare sa fie sau nu democratic.
Interpretarea corecta a Constitutiei depinde, insa, de intelegerea ei corecta in spiritul in care a fost gandita si scrisa de legiuitorii constituanti.
Dispozitii de Drept International Privat | Cartea a VII-a | Noul Cod civil comentat si adnotat reprezinta prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat, bazata pe experienta autorului in aceasta materie!
Este o lucrare ce se diferentiaza de cele de pe piata de carte, prin munca depusa intocmirii comentariilor si adnotarilor pertinente, fara a copia sau a trata cu superficialitate aceasta materie, relativ noua in Roamnia!
Lucrarea de faţă cuprinde cele mai importante acte normative în materia organizarii si exercitarii profesiei de avocat, actualizate la nivelul anului 2012, astfel:
- Legea nr. 51/1995, republicata, privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- Statutul profesiei de avocat, republicat pe 19 decembrie 2011;
- Codul deontologic al avocaţilor;
- Documente şi tematica privind organizarea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat pentru anul 2012
Totodata, lucrarea cuprinde peste 100 de grile pentru verificarea cunoştinţelor la materia OEPA - Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat.
Negocierea de succes presupune exercițiul ei de către un negociator care, înțelegând principiile specifice, își formează un stil propriu și pregătește minuțios fiecare etapă.
Elaborarea strategiei de negociere și alegerea tacticilor și tehnicilor de negociere adecvate sunt activități esențiale pentru obținerea unui rezultat cât mai bun.
Întrucât negocierea de afaceri are drept scop încheierea unui contract, consecințele juridice prezintă un loc important în arhitectura negocierii de succes.
Lucrarea reprezintă un instrument primar, dar eficient pentru toți cei ce se angajează în negocieri de afaceri, fie că sunt de profesie juriști sau nu, preocupați deopotrivă, pe de o parte, de obținerea unui rezultat cât mai avantajos pentru ei, dar, pe de altă parte, și de construirea unei relații parteneriale trainice care să satisfacă și interesele celeilalte părți.
Autori: Radu Chirita, Ioana Seuche, Roxana Maris, Otilia Bordea, Bianca Pantea, Romina Florina David, Alina Gaje, Mircea Farcau
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 23 Aprilie 2013
Format: Carte brosata
Seria consacrata jurisprudentei C.E.D.O. continua cu prezentarea deciziilor privitoare la viata privata si de familie. Acest domeniu acopera o multitudine de situatii, extrem de diferite intre ele, de la dreptul la protectia datelor cu caracter personal catre dreptul de a nu ti se tulbura folosinta domiciliului. Jurisprudenta Curtii in materie este extrem de bogata din punct de vedere cantitativ, dar si calitativ, de aceea, am incercat sa selectam cele mai importante decizii si hotarari pronuntate in ultimii cinci ani de catre instanta europeana.
Pentru a oferi persoanelor interesate informatii utile si rapide, hotararile prezentate au fost clasificate dupa domeniul de incidenta, insistandu-se pe aspectele cele mai relevante ale hotararilor si deciziilor Curtii de la Strasbourg.