Albinele si Albinaritul | Ghid incepatori | Editura Gramen, 2012
Code:ISBN 978-606-92709-5-0
|
Rating:
Descriere
Lucrarea se adreseaza in egala masura atat celor inceptori in ale stuparitului, cat si apicultorilor cu experienta, constituind un ghid util in orice gospodarie. Este de remarcat la aceasta lucrare limbajul utilizat de autor, care desi este specialista in domeniu, foloseste aici o exprimare cat se poate de clara si concisa astfel incat textul sa fie la indemana oricui cititor.
"În orice afacere primii paşi sunt cei mai grei şi nimeni nu-ţi garantează reuşita. Însă propunerea mea sinceră este că va trebui să se înceapă cu o documentare. Am observat personal că oamenii deşi cumpără cărţi nu le citesc, sau cel mult le răsfoiesc fără să aprofundeze. De multe ori am fost sunată să explic unele probleme la telefon, deşi persoana avea acasă cartea unde ar fi putut să găsească răspunsul. Poate unii nu au timp. Dar atunci nu trebuie să se aştepte la rezultate surprinzătoare în afacerea lor". [Autoarea]
ISBN:
978-606-92709-5-0
Titlul cartii:
Albinele si albinaritul. Ghidul incepatorului
Numele Autorului/lor:
Dr. ing. Ioana TUDOR
Colectia din care face parte:
Ferma
Formatul cartii:
16,6 cm X 15 cm
Print interior:
Color
Coperta:
Cartonata, laminata, luciosa
Numar de pagini aproximativ:
296
Data aparitiei:
30 Septembrie 2011
Pret de vanzare cu amanuntul recomandat de producator:
43 Lei
Pretul nostru:
34.40 Lei (20% Reducere)
5by Stiati ca..., 11 Oct 2012
Albinele si Albinaritul | Ghid incepatori | Editura Gramen, 2012
:: Apicultorii romani sunt în primii cinci furnizori de miere ai Uniunii Europene. Se pare că 75%-85% din mierea românească ajunge în străinătate, principalii beneficiari fiind ţările din U.E., Germania, Marea Britanie, precum şi ţări extraeuropene, ca S.U.A., Japonia şi Canada.
Lucrarea isi propune sa raspunda la cele mai frecvente intrebari puse de cultivatorii si iubitorii de flori cu privire la cultura trandafirului pentru flori taiate in spatii protejate, tipurile de constructii pentru realizarea acestei culturi, cultura trandafirului in gradina si parc.
In contextul in care, in România, consumul de ouă de prepeliţă este acoperit doar în proporţie de 50% de piaţa internă, restul fiind suplinit din import inceperea unei afaceri precum infiintarea unei crescatorii de prepelite, nu poate fi decat oportuna in condiile economice din prezent. De altfel, o astfel de afacere este chiar la indemana oricui, fondurile investite la inceput putand fi foarte mici. Practic, se poate incepe cu un numar redus de prepelite urmand ca pe parcurs, pe masura ce vanzarile cresc, sa se dezvolte si efectivul de pasari.
Pe lângă proprietăţile antiseptice, mierea s-a dovedit un remediu extrem de eficient în tratarea cancerului, bolilor cardiovasculare şi neurodegenerative, precum şi în cazul tratamentelor antiîmbătrânire.
- În scop profilactic, se prepară un amestec de miere, suc de ceapă şi de hrean, în cantităţi egale. Din acest amestec se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă.
- În caz de răceli, mierea (se recomandă mai ales cea de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingură de miere la un pahar de lapte), cu suc de lămâie (sucul de la jumătate de lămâie la 100 g miere).
- Pentru bolnavii de TBC, se recomandă mierea cu lapte, sau cu diferite grăsimi (unt, untură de gâscă) şi aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untură de gâscă, 15 g aloe şi 10 g cacao se pun pe foc, fără a fierbe însă. Se va lua câte o lingură din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de două ori pe zi.
Astfel de informatii, dar si multe alte sfaturi utile veti putea gasi in prezenta lucrare scrisa de D-na Dr. Ing. IOANA TUDOR.
Autoarea: "Cresterea porcilor mi-a oferit de-a lungul vietii momente dintre cele mai placute, emotionante, frustrante si incarcate de adrenalina si sper ca si dvs. veti trai momente similare.
Fie ca aveti cativa porci pe care ii cresteti pentru carne sau ingrijiti cateva exemplare frumoase in scopul conservarii speciei sau pentru concursuri, este util sa aveti la dispozitie un manual bun si serios, bazat pe fapte si experienta practica - cu toate partile bune si rele. Un manual exact ca cel de fata. (...)"
Acest ghid normativ are scopul de a înlesni accesul crescatorilor de porci la legislatia românească in domeniu si chiar la normele cerute de Uniunea Europeana in prezent. Totodata, lucrarea de fata prezinta numeroase informatii practice legate de constructia adaposturilor. In partea finala sunt preyentate si cateva rase de porci: Rasa Marele Alb, Rasa Landrace, Rasa Mangaliţa, Rasa locală Bazna, Rasa Duroc, Rasa Marele Negru.
Lucrarea este o invitatie la o cescuta de cafea si la cateva pagini de lectura care prefigureaya o calatorie pe drumul cafelei, drum care strabate meridianele si paralelele Pamantului dar si meridianele si parelelele timpului.
Arborele de cafea este particica a naturii ca si fiecare om, pasare, fluture, musca, piatra etc. si ne-a fost daruit de Dumnezeu spre folosire. Noua ne revine doar menirea ca, prin puterea judecatii, sa stabilim ce, cat, unde si cum ne este de ajutor. Semintele fructelor sale au ajus sa fie cunoscute din vremuri indepartate pentru ca fiertura revigora organismul, indepartand oboseala si somnul. Cu timpul, au fost studiate, analiyate, s-a aflat ce contin si ce alte efecte au.
Ciupercăria poate fi o afacere mai mică sau mai extinsă, în funcţie de ceea ce se doreşte. În prezenta lucrare d-na inginer Ioana Tudor vine cu soluţii atât pen tru marii cultivatori, dar mai ales pentru cultivatorii mici, pentru cei ce vor să cultive ciuperci în sistem clasic-gospodăresc, cu investiţii minime. Diferenţa dintre ciupercăriile clasice şi cele intensive este repzentată de suma fondurilor investite şi care determină amploarea, suprafaţa şi tehnologizarea. O ciupercărie intensivă este o mică uzină de produc ciuperci, cu funcţionare non-stop, cu mecanizare, automatizare şi microclimat controlat pe computer. Ciupercăria nu cunoaşte pauze sau sărbători, se udă sau se recoltează şi de Revelion şi de Paşte, şi în orice duminică. Fluxul de lucru este continuu ca şi în zootehnie sau în alte ramuri cu funcţionare non-stop.
PRODUSELE APICOLE SUNT SUBSTANTELE PE CARE LE SECRETA SAU LE PRODUCE ALBINA PRIN CULEGEREA, TRANSFORMAREA, PRELUCRAREA SI DEPOZITAREA UNOR SUBSTANTE NATURALE, PE CARE LE COLECTEAZA OMUL DIN STUP SAU DIRECT DE LA ALBINA (VENINUL).
MEDICAMENTELE DE SINTEZA SE VAND CU UN PROSPECT CARE CONTINE TOATE INFORMATIILE NECESARE. PRODUSELE APICOLE SUNT MEDICAMENTELE FOLOSITE IN APITERAPIE SI ESTE OBLIGATORIU SA STIM TOTUL DESPRE ELE.
În dorinţa de a veni în sprijinul celor care doresc şi solicită să înfiinţeze o crescătorie de curcani, am hotărât redactarea acestei lucrări, unde să fie expuse, pe înţelesul tuturor, cele mai importante informaţii cu privire la creşterea acestor minunate păsări.
Lucrarea se doreşte a constitui, în primul rând un ghid, un îndreptar în care cei interesaţi să poată găsi date şi informaţii privind creşterea şi exploatarea curcanului (condiţii privind adăpostul, microclimatul, aşternutul, hrana), măsurile ce trebuie aplicate pe parcursul tehnologiei de creştere, precum şi alte informaţii necesare pe care un crescător trebuie să le stăpânească.
În zilele noastre, acvacultura joacă un rol important în aprovizionarea cu peşte pe plan mondial, datorită evoluţiei tehnologiilor de creştere şi de procesare. Estimările date de Food and Agriculture Organization (FAO), arată că 47% din cantitatea de peşte consumată de om, provine din acvacultură.
Având în vedere că populaţia mondială va creşte numeric în următoarele decenii, cererea de peşte va fi tot mai mare. Capturile de peşte sălbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind să facă faţă cererilor; dar, pentru ca această ramură să fie durabilă, trebuie să punem bazele unor crescătorii asigurătoare.
Principalele specializări ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura ş.a.
Cyprinicultura, care formează şi obiectul lucrării de faţă, defineşte activitatea de creştere controlată a speciilor de peşti din familia Cyprinidae şi este una din componentele de bază ale acvaculturii.