Carti Editura Nomina Lex 20% REDUCERE
OFERTE SPECIALE
-20%
Price:
34.40 Lei
List Price:
43.00 Lei
-20%
Price:
27.20 Lei
List Price:
34.00 Lei
-20%
Price:
34.40 Lei
List Price:
43.00 Lei
-20%
Price:
23.20 Lei
List Price:
29.00 Lei
|
Date: 07 Apr 2013
Autor: Mihai Pană
(Conform Legii dreptului de autor nr. 8/1996, este interzisa copierea sau reproducerea acestui articol fara acordul scris al autorului!)
Copil natural al laptelui care, lăsat în aer liber, se încheagă în mod spontan, brânza proaspătă este prima dintre toate brânzeturile. Prima, din punct de vedere istoric dar şi din punct de vedere tehnic, căci corespunde stadiului de fabricaţie cel mai puţin elaborat.
Din mileniul al 9-lea, atunci când oamenii au dezvoltat creşterea animalelor domestice, aceştia au descoperit brânza, provenită din închegarea spontană a laptelui. Pe malul lacului Neuchatel, au fost descoperite cioburile unui vas cu găuri folosit pentru scurgerea brânzei. Acestea datează din mileniul al 5-lea sau al 6-lea înainte de Hristos.
În antichitate, grecii foloseau bovinele pentru muls şi, de asemenea, consumau laptele de capră dar şi de oaie. Ştiau să amestece laptele cu ajutorul unor crengi de smochin pentru a grăbi coagularea acestuia.
Ei foloseau brânza proaspătă (tyros) în bucătărie. Mai târziu, romanii apreciază branza „alba” « a la grecque », însoţită de fructe uscate şi vin ars.
În evul mediu, în Franţa, brânza proaspătă era cunoscută ca "jonchee", denumire provenită de la coşul din trestie folosit pentru scurgerea laptelui covăsit. Îşi cunoaşte ora de glorie în secolul al 18-lea deoarece este foarte apreciată de către oameni distinşi. Aceştia o savurează foarte dulce şi parfumată.
În secolele ce urmează, se fac, în principal, progrese în ceea ce priveşte brânzeturile afinate (învechite). În 1850 ia naştere o brânză proaspătă cu un viitor strălucit, şi anume «le petit-suisse». Provenit din colaborarea unui văcar elveţian care lucra in Ville-sur-Audry, în Franţa, pentru o anumită Madame Herould, şi „descoperită” de către Charles Gervais, funcţionar mandatar la halele din Paris. El negociază drepturile de exploatare şi 50 de ani mai târziu, branza „le petit-suisse” este cunoscută în toată Europa, chiar şi în Africa de Nord.
În mod general, în sec. al 19-lea, datorită descoperirilor făcute de Louis Pasteur şi dezvoltărilor tehnologice (aburul, şina, refrigerarea), industria brânzeturilor progresează rapid. În 1880 apare prima organizaţie de strângere a laptelui, iar între 1900 şi 1912 apar primele brânzării industriale în oraşul Meuse şi în zona de Est.
Secolul nostru cunoaşte o industrializare pe scară mare a brânzeturilor, rămase până atunci izolate în teritoriile sau regiunile lor, având o producţie artizanală. Începând cu anii `60, Germania, Danemarca şi Suedia mecanizează fabricaţia brânzeturilor.
Aproape de 1970, trei francezi pun la punct procedeul de ultrafiltrare aplicat brânzei. Acesta permite normalizarea materiei prime, limitând riscurile unor greşeli în momentul coagulării laptelui. Paralel, sunt puse la punct procedee de fabricaţie continue care optimizează timpul de fabricare. Tehnicile moderne nu au modificat opera naturii ci au permis o mai bună stăpânire a fazelor de fabricaţie. Astfel regularitatea calităţii produsului este mai bine garantată.
Cu 35,5% din producţia totala a brânzeturilor cu pasta moale, Brie si brânza „coulomier” depăşesc Camembert-ul care deţine 27%.
Cu 1.803.000 tone în 2003, Franţa asigură aproape un sfert din producţia europeană.
Dacă istoria produselor lactate se amestecă cu istoria umanităţii, cea a brânzei topite este mult mai recentă. Atleţii romani, al căror meniu era compus din grâu, smochine şi branză, nu cunoşteau acest tip de produs. - brânza topită – deoarece aceasta a apărut la începutul secolului nostru.
Primele încercări de topire a brânzeturilor cu pasta presată gătită au avut loc în Europa, începând cu 1908, în regiuni muntoase.
În 1911, societatea elveţiana Gerber a fost prima care a comercializat brânza topită pe bază de ememtala. Un procedeu inventat de către Walter Gerber şi Fritz Stetter permite transformarea pastei fine şi granuloase într-o emulsie stabilă, scopul fiind obţinerea unor brânzeturi cu conservare de lungă durată. Cu ultimii ani de la Marele Razboi, a început industrializarea acestui nou tip de brânză.
De-a lungul anilor, tehnicile de fabricaţie nu au încetat să se dezvolte. Producătorii dau dovadă de îndrăzneală şi imaginaţie, stăpânind din ce în ce mai bine aceste procese.
În timp ce brânza tartinabilă este pusă în cutii sau bărcuţe, mici bucăţi (de brânză topită) au început să ocupe un teritoriu, până atunci puţin frecventat de brânză, şi anume aperitivul (gustarea dintre mese).
În sfârşit, brânza topită şi-a făcut un loc important în alimentaţia colectivă.
Încet dar sigur, mezinul familiei brânzeturilor s-a impus la masă.
În 2003, fiecare francez a consumat, în medie, 1,3 kg. de brânză topită.
Pentru o mica comparaţie:
- brânză proaspătă: 8,6 kg
- brânză cu pasta presată gătită (arsă): 4,7 kg
- brânză cu pasta presata negătită: 3,5 kg
- brânză cu mucegai: 0,9 kg
Franţa asigură aproape un sfert din producţia europeană. Ea se ocupă cu exportul brânzei în 150 de ţări (Orientul Mijlociu, Africa, Asia).
Pentru reducerea riscurilor consultaţi un expert în producţia de brânzeturi!
Maitre Nicolas, avand 10 ani de practică în fabricile artizanilor fromageri din Franţa, vă pune la dispoziţie această vastă experienţă, atat la cursurile de “Maitre Fromager” avizate de Ministerul Muncii cât şi prin consultanţă pentru managementul creşterii profesionale a caprelor şi producţia intensivă a laptelui, cu procesarea laptelui în cadrul fermei.
De asemenea, asigurăm consultanţă pentru creşterea randamentului la producţia de lapte folosind cunoştinţele de genetică în încrucişările dintre rasele româneşti de capre şi caprele de rasă Saanen şi Alpina Franceză. Cu aceeasi furajare a animalului ajungi să obţii un randament cu 50% mai mare in maxim 3 ani.
Pentru programări, consultanţă şi informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactati la
Tel. 0754.230.000 (Orange) sau 0723.253.150 (Vodafone)
Date: 08 Mar 2013
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, 6 martie a.c., Hotărârea privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură.
“Prin hotărârea de guvern pe care o aprobăm, începem plata subvenţiilor la agricultură. Practic, prin adoptarea de astăzi (6 martie 2013 - n.red.), în zilele următoare încep plăţile”, a declarat premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern.
Astfel, MADR va aloca Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sumele necesare decontării contravalorii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă (SAPS) aferente anului agricol 2012 -2013, precum şi a măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA.
Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt în număr de 1.072.289, fermieri pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate.
Suma totală destinată plăţilor unice pe suprafaţă este 2.479.446 mii lei, diferenţa până la concurenţa totală a sumei aprobate prin actul normativ fiind destinată măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA, cum ar fi ajutorul financiar pentru sectorul viti-vinicol, restructurarea/reconversia plantaţiilor viticole, susţinerea primelor de asigurare, ajutor financiar pentru grupurile de producători din sectorul legume-fructe, ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii din sectorul de agricultură ecologică, restituţii la export, programul naţional apicol, programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, lapte în şcoli, etc.
Un nou proiect de HG pentru ajutoarele de stat
Tot în data de 6 martie, MADR a publicat proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acordă producătorilor agricoli pentru perioada 2012-2013.
Potrivit actului normativ, valoarea totală a ajutoarelor este de 116.317 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2013.
Banii urmează a fi distribuiţi astfel: 5.815 lei pentru colectarea cadavrelor de animale (2013), 76.630 lei pentru motorina utilizată în agricultură (trim.IV 2012), 30.872 lei pentru plata primelor de asigurare pe 2013, iar pentru întocmirea şi menţinerea registrului genealogic şi determinarea calităţii genetice a raselor de animale pentru 2013 s-au alocat 3.000 lei.
Date: 08 Mar 2013
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară, Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Mihai Ţurcanu, a dispus, joi, 7 martie a.c., demararea unor controale extinse, la nivel naţional în ceea ce priveşte calitatea laptelui materie primă, informează ANSVSA printr-un comunicat .
Autoritatea a luat această decizie în urma depistării depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină la probele de lapte prelevate de inspectorii ANSVSA, de la o fermă, în cadrul programului de autocontrol.
Potrivit comunicatului, probele de lapte au fost recoltate în data de 4 martie, iar în urma rezultatelor analizelor, în data de 5 martie, a fost declanşată alerta prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje. Astfel, în aceeaşi zi, toată cantitatea de lapte din care s-au prelevat probele, de 13.855 de litri a fost sechestrată şi au fost stopate livrările de lapte crud către toate unităţile de procesare lapte şi vânzarea directă prin intermediul automatelor de lapte.
În acelaşi timp, s-a dispus scoaterea din alimentaţia bovinelor a întregului lot de furaje contaminate şi administrarea unei raţii bazate pe materii prime care nu sunt contaminate şi s-au prelevat probe suplimentare din materiile prime utilizate pentru raţia care se administrează în prezent vacilor cu lapte.
Pentru a preveni apariţia unor situaţii similare, preşedintele ANSVSA a dispus Direcţiilor judeţene o acţiune la nivel naţional, de prelevare de probe de lapte de la ferme, centre de colectare lapte, automate pentru vânzarea directă a laptelui crud, unităţi de procesare a laptelui.
Laptele contaminat cu aflatoxină poate deveni periculos pentru sănătate, în condiţiile consumului unor cantităţi mari, pentru o perioadă îndelungată. Sursa: Agerpres
Date: 09 Jan 2013
Din cauza secetei şi a temperaturilor excesive, ce au depăşit de multe ori chiar 35 grade Celsius şi au condus la ofilirea florilor am obţinut ]n anul 2012 o recoltă scăzută de miere, potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA).
In 2012 România a realizat o producţie totală de 12-14 mii tone de miere, în condiţiile în care într-un an normal se realizează circa 22 mii de tone. “A fost un an atipic, dat fiind faptul că în toamna anului 2011 culturile de rapiţă nu au avut condiţii bune, întrucât nu au fost semănate la timp din cauza secetei, iar apoi iarna a fost deosebit de prezentă prin temperaturi scăzute sub 20 grade Celsius mai mult de 10-12 zile, compromiţând această cultură”, spune Ioan Fetea.
Mierea s-a scumpit cu peste 10%
Potrivit preşedintelui ACA, ceea ce a salvat anul apicol 2012 a fost pădurea de tei şi, mai târziu, floarea soarelui, care la primul cules a dat producţii între 8 şi 10 kg de miere/familie. “Sigur că producţia redusă, ca şi în cazul oricărui produs alimentar sau de fineţe, cum este mierea, a dus la creşterea preţului cu circa 8-10%, chiar şi mai mare în unele zone. La târgurile de profil am observat că producătorii nu au majorat în mod deosebit preţul, undeva la 3-5%, iar creşterea de peste 10-15% se regăseşte în magazinele mari”, spune Ioan Fetea.
Efectivul de albine e în scădere
Preşedintele ACA susţine că şi înmulţirea familiilor de albine a avut de suferit, dat fiind faptul că lipsa culesului în natură stagnează multiplicarea familiilor de albine. “În ultimii ani s-a înregistrat o tendinţă de creştere a efectivelor, ajungând undeva la 1.280.000 de familii de albine în 2011, însă după datele noastre, anul acesta efectivul oscilează undeva între 1.220.000-1.270.000 de familii. Aşadar, a avut loc o scădere, din cauză că nu au fost condiţii prielnice de înmulţire, respectiv culesul, cel care stimulează ponta mătcii şi înmulţirea familiilor de albine”, explică Ioan Fetea.
România ocupă locul şapte în Europa cu cele aproape 1,27 milioane de familii de albine şi locul patru la producţia de miere, calculată la o medie de 20.000 tone. În prima jumătate a acestui an, ţara noastră a exportat 3.879 tone de miere, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Date: 14 Dec 2012
Conform Programului National de Dezvoltare Rurala, beneficiare ale platilor acordate in cadrul Masurii 215 – sectorul porcine sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.
Pachetele disponibile in cadrul acestei submasuri sunt urmatoarele:
Pachetul 1 – Cresterea cu cel putin 10% a spatiului alocat disponibil fiecarui animal;
Pachetul 2 – Asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lux;
Pachetul 3 – Imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului;
Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa
Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 % fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea in limite optime a parametrilor de microclimat;
Pachetul 6 – imbunatatirea conditiilor zonei de odihna.
Beneficiarii acestei submasurii pot incheia angajamente voluntare multianuale pe o perioada de 5 ani, pentru unul sau o combinatie intre cele 6 pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii. Plata se efectueaza anual, compensand pierderile de venituri si cheltuieli suplimentare induse de aplicarea actiunilor prevazute de angajamente.
În cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. In cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii.
Sursa: mapam.ro
Products
|
In contextul in care, in România, consumul de ouă de prepeliţă este acoperit doar în proporţie de 50% de piaţa internă, restul fiind suplinit din import inceperea unei afaceri precum infiintarea unei crescatorii de prepelite, nu poate fi decat oportuna in condiile economice din prezent. De altfel, o astfel de afacere este chiar la indemana oricui, fondurile investite la inceput putand fi foarte mici. Practic, se poate incepe cu un numar redus de prepelite urmand ca pe parcurs, pe masura ce vanzarile cresc, sa se dezvolte si efectivul de pasari.
|
-20%
Price: 27.20 Lei
List Price: 34.00 Lei
discounts inf
|
|
|
Lucrarea isi propune sa raspunda la cele mai frecvente intrebari puse de cultivatorii si iubitorii de flori cu privire la cultura trandafirului pentru flori taiate in spatii protejate, tipurile de constructii pentru realizarea acestei culturi, cultura trandafirului in gradina si parc.
|
-20%
Price: 34.40 Lei
List Price: 43.00 Lei
discounts inf
|
|
|
In contextul in care Romania importanta peste 50% din necesarul de ciuperci pentru consum, inceperea unei afaceri in acest domeniu ofera multe beneficii in actualul context economic. Aceste carti prezinta din punct de vedere teoretic si practic tot ce trebuie sa stie un antreprenor pentru a deschide o ciupercarie.
|
-30%
Price: 133.00 Lei
List Price: 190.00 Lei
discounts inf
|
|
|
Lucrarea se adreseaza in egala masura atat celor inceptori in ale stuparitului, cat si apicultorilor cu experienta, constituind un ghid util in orice gospodarie. Este de remarcat la aceasta lucrare limbajul utilizat de autor, care desi este specialista in domeniu, foloseste aici o exprimare cat se poate de clara si concisa astfel incat textul sa fie la indemana oricui cititor.
|
-20%
Price: 34.40 Lei
List Price: 43.00 Lei
discounts inf
|
|
|
|
-20%
Price: 23.20 Lei
List Price: 29.00 Lei
discounts inf
|
|
Date: 24 Oct 2012
Vremea va fi frumoasă la începutul săptămânii şi caldă faţă de normele climatologice, la nivelul întregii ţări. Cerul va fi variabil pe litoral şi mai mult senin în restul teritoriului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Maximele vor fi cuprinse între 17 şi 23 de grade, iar minimele, între 3 şi 13 grade, mai coborâte în depresiuni. Va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea, în zonele joase.
Marţi si Miercuri, vremea se va menţine predominant frumoasă, cu cer mai mult senin, exceptând Moldova şi zona Carpaţilor Orientali, unde vor fi înnorări temporare şi izolat va ploua slab. Maximele vor fi cuprinse între 12 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în regiunile sudice, iar minimele, între 2 şi 12 grade, mai coborâte în depresiuni. Ceaţa se va semnala în zonele joase, mai ales din regiunile intracarpatice.
La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi caldă, cu cer senin şi vânt slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar minimele vor coborî până la 7-9 grade.
Rezerva de apă în sol
La data de 19 octombrie 2012, conţinutul de apă în stratul de sol 0-20 cm/ogor prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată - SM) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică - SP şi izolat extremă - SE), în majoritatea regiunilor agricole. În cea mai mare parte a Transilvaniei, Banatului, sudul Crişanei, estul Maramureşului, nordul Olteniei, nord-vestul şi izolat în estul Munteniei, local în vestul Moldovei, aprovizionarea cu apă a solului se situează în limite satisfăcătoare (AS) şi apropiate de optim (ApO).
Date: 12 Oct 2012
Masa rotundă
„Medierea – procedură obligatorie de la 1 octombrie 2012”
Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” vă invită joi 25 octombrie 2012 la deschiderea seriei de mese rotunde despre mediere organizate de Masteratul de Integrare şi Afaceri Europene cu denumirea „Medierea – procedură obligatorie de la 1 octombrie 2012”, la care vor fi invitaţi specialişti recunoscuţi din domeniul medierii şi al dreptului, precum şi personalităţi publice implicate în promovarea medierii în România, avândul ca moderator pe domnul Lector univ. dr. Dragos RĂDULESCU (mediator).
Ceremonia de deschidere a seriei de mese rotunde despre mediere, ediţia a II-a, 2012-2013 va avea loc în prezenţa reprezentanţilor conducerii Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” şi a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale la ora 18,00 la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”cu sediul în Bucureşti, Splaiul Unirii nr.176, sector 4, intrarea D1, et. 2, sala 130.
În cadrul mesei rotunde va fi lansat nr. 2 al Revistei Române de ADR (Alternative Dispute Resolution), adresată specialiştilor în domeniul ADR, în prezenţa reprezentanţilor Editurii şi a Redacţiei, urmată de discuţii libere despre impactul medierii asupra sistemului judiciar românesc.
Printre invitaţi se vor regăsi personalităţi marcante ale lumii medierii, printre care: doamna Ioana Adina MARIN (mediator, membru în Consiliu de Mediere), domnul Constantin AZ CIUREL (mediator), doamna Fănuţa LIŞMAN (mediator) care va face şi o scurtă prezentare a discuţiilor care au avut loc la Şcoala de vară de la Braşov din 5-7 octombrie 2012, doamna Isabella Nica (mediator) şi domnul Tudor Vasile MAFTEI GOLOPENŢIA (mediator) care va prefaţa Conferinţa Internaţională „Malpraxisul medical – Metode alternative de rezolvare a conflictelor din domeniul medical” din 26-27 octombrie 2012 .
Nu se percepe taxă de participare şi nici nu este necesară confirmarea participării pentru persoanele interesate!
Parteneri media:
Pentru detalii suplimentare legate de seria de mese rotunde despre mediere, realizate în cadrul Masteratului de Integrare şi Afaceri Europene, puteţi lua legătura cu Lector univ. dr. Dragos Rădulescu (mediator) 0722.834.593, dmradulescu@yahoo.com - http://www.mediereaturistica.ro
Date: 12 Oct 2012
Asigurarea unor spaţii speciale pentru ca producătorii să îşi poată vinde produse la preţuri decente este una dintre preocupările noastre actuale, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
„Este important ca producătorul să işi poate vinde marfa singur, la preţuri decente, astfel având de câştigat şi el, şi cetăţeanul care cumpără. Am obţinut fonduri în plus la rectificarea bugetară, dar în agricultură banii sunt întotdeauna insuficienţi. Dorim să iniţiem un program de promovare a produselor apicole româneşti în străinătate. La fel şi pentru agricultura eco şi biologică. Facem, însă, eforturi mari să putem duce acest buget până la sfârşitul anului', a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
Potrivit datelor Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, apicultorii au produs anul trecut 21.000 de tone de miere, din care peste 60% din aceasta a fost exportată preponderent în ţările UE. Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Austria, dar şi SUA, Canada, Japonia sau China s-au numărat printre ţările care au cumpărat mierea românească.
Anul acesta, datorită condiţiilor meteorologice mai puţin favorabile, producţia de miere s-a înjumătăţit faţă de 2011.
Date: 12 Oct 2012
NOIEMBRIE
Albinele se află în repaus, dar totusi trebuie facute urmatoarele lucrari in stupina:
- supravegherea şi controlul iernării familiilor de albine;
- se stimulează şi se supraveghează zborurile târzii de curăţire a albinelor dacă este cazul;
- se sortează fagurii de la rezerva stupinei;
- se extrag şi se condiţionează produsele apicole rămase din lunile precedente;
- se face curăţirea şi dezinfecţia stupilor eliberaţi de albine;
- se repară stupii şi utilajele agricole;
- se asigură liniştea familiilor de albine;
- se face aprovizionarea stupinei cu materialele necesare în sezonul apicol următor;
- documentare asupra noutăţilor şi schimb de idei cu alţi stupari;
- înregistrarea şi analiza eficienţei economice pe fiecare familie şi pe total.
Date: 08 Oct 2012
Conform unui comunicat dat publicitatii de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania | UNBR (www.unbr.ro), contestaţiile la baremul probei de examen din data de 8 octombrie 2012 vor putea fi formulate până cel târziu marţi, 9 octombrie 2012, ora 15.00.
Contestaţiile se vor putea depune la INPPA (structura centrală), la adresa Bucureşti, str. Vulturilor nr. 23, etaj 2, sector 3, la data de 08.10.2012 între orele 15.00 – 20.00 şi la data de 09.10.2012 între orele 08,00-15,00, sau prin fax la nr. 021/330.12.97
Termen limită: marți 9 octombrie ora 15,00.
Prezentul anunț a fost postat pe site www.inppa.ro, la avizierul locului de examen și la ușa INPPA, luni 8 octombrie 2012, ora 14,00.
|